perjantai 4. heinäkuuta 2014

Aamuvuoro uudella tavalla toteutettuna. -Vinkkejä toimintaan?


  Aamuvuoro uudella tavalla toteutettuna on jo jonkin aikaa ollut toiminnassa ja nyt kaivattaisiin vielä lisää vinkkejä aamuvuoron toteuttamiseen erilailla kuin, miten aiemmin on totuttu työskentelemään, kuitenkin siten, että kaikki tarvittavat välttämättömät hoitotoimenpiteetkin tulee tehtyä.

Elikkäs rohkeasti vaan villejäkin vinkkejä tulemaan. Seuraavassa viikko- tai tiimipalaverissa jossa olen itse mukana, aion kysellä myös muilta työkavereilta ehdotuksia aamuvuorojen uudenlaiseen työskentelyyn.Ps. Hieman tuoksujen merkityksestä muistihäiriöitä potevien asiakkaiden hoitotyössä:

http://www.tohtori.fi/?page=1341824&id=4286016

http://www.pellervo.fi/kodinpellervo/kp6_07/tuoksut_pk.htm

http://www.muistiliitto.fi/fi/muisti-ja-muistisairaudet/aivot-ja-muisti/unohtaminen/

" äidin esiliinan tuoksu, säilyvät todennäköisesti koko elämän."

http://www.rannikkoseutu.fi/Saa/1194767940813/artikkeli/aivot+muistavat+unenaikaiset+tuoksut+ja+aanet.htmlItse muistan varhaisesta lapsuudesta esim. mummolan tuoksut meren ranalla. Vanhan puun ja vanhojen kalastusverkkojen ja meren vieno yhdistelmä tuoksuna. Mummolasta muistuu mieleen myös raikkaan puhtaiden lakanoiden tuoksu (mummolla oli tapana aina laittaa puhdas lakana kevyesti kasvoille siten, että lakanaa sai samalla tuoksutella ja ottaa päiväunet) / puhtaan pyykin tuoksu, kuin myös viileän muumilimonaadin päärynäiset ja vadelmaiset tuoksut joita mummoni meille lapsille aina tarjosi. Mummolasta muistuttaa myös mustaherukan ja viinimarjojen tuoksu, joita kasvoi mummon mökin pihamaalla, merituulen levittäessä tuoksua mökin ympäristöön. Puhdas saippuan tuoksu on myös jäänyt elävänä mieleen mummolasta, kun ennen ruokailua pesimme aina kädet posliinivadissa, johon kannusta kaadettiin kaivovettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti