torstai 20. maaliskuuta 2014

Aamuvuoro uudella tavalla.

Yöklubitoiminnasta olikin sitten luontevaa siirtyä isännöimään aamuvuoroa uudella tavalla toteutettuna. (Huom! Ei tarkoita että yövuorosta olisi siirrytty suoraan aamuvuoroon.)

Aamuvuoro alkoi sillä että menin suoraan asukkaan kotiin ja toivotin huomenet ja kerroin päivän tulevasta aamukerhotoiminnasta.

Aamupalat ja aamupesut/suihkutukset/saunotukset ja päivävaatteisiin pukeutumiset toteutettin sitä mukaa kun asukkaat omassa rytmissä heräilivät. Vaatteet sai valita itse ja pukeutuminen sujui monen kohdalla avustetusti.

Aamupala katettiin siten että annostelemaan itse kykenevät asukkaat saivat itse annostella haluaman määrän ruokaa ja voidella itse omat voileivät.

Taustamusiikkia (radio/TV) hyödynnettiin aamutunnelman luomisessa ja jotta luonnonvalo säteilisi asukkaiden yhteiseen tilaan, kaikki verhot avattiin ylös asti.

Sitten oli vuorossa aamukerhon ensimmäinen aamujumppa, jonka toteutin tuolijumppana. Oli riumuisaa nähdä onnellisia hymyileviä tuolijumppaajia ja olipa meno niinkin raikuvan energistä, että hurraa huutoja ja taputuksia tultiin oikein viereisestä solusta ja hoitajien kansliasta ihmettelemään. Osa jumppaajista oli niin eteviä pehmopallon heittelijöitä että pohdittiin jopa lentopallojoukkueen perustamista.

Seuraavaksi oli lounaan aika ja yksi asukkaista auttoi työntäen pyörätuolissa istuvia pöydän ääreen (aamukerhon isännän ohjaamana) ja toinen auttoi lounaan kattamisessa. Asukkaat saivat voidella itse omat leipänsä ja annostella oman ruoka-annoksensa juomineen.

Aamukerhon isäntä joutuikin sitten valitettavasti siirtymään koulutukseen ja tälläerää aamukerhossa ei muuta ehditty toteuttamaan.



Tässä aamukerhon kuvia:























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti