maanantai 2. joulukuuta 2013

ONNELLISUUS

Asiakas kertoi olevansa onnellinen koska elämä on kaikesta huolimatta mennyt hyvin, ilot ja surut on kuuluneet elämään. Elämä täyttynyt työstä, arjesta maalla. Ei siinä kuulema mietitty onnellisuutta tai haaveiltu.Nyt ei enää kannata haaveilla... Mikään ei kaduta. Onnellinen lapsistaan ja juttuseurasta. Tämän hetken elämän arvosana oli 7-8 riippuen päivästä. Niinä päivinä kun ei osannut ratkaista ongelmaa arvosana laski.

KYLÄSSÄ

Tässä eräänä aamupäivänä menin sovitusti kylään pariskunnan luokse. Ovelta jo tuoksui ruoan tuoksu. Hellan ääressä touhusi isäntä punaisessa rimpsuessussa pitkät kalsarit ja villasukat jalassa ja olihan se aluspaitakin päällä. Emäntä neuvoi vieressä ja kotoisa kinastelu oli käynnissä suolan käytöstä. Minä toimin sitten maistajana. Ja nam.
Seuraavalla kyläkerralla isäntä laski leikkiä ja kertoi vitsejä, sivulauseissa mainitsi kuitenkin että joutaisi jo pois kun ei enää virkaa ole täällä.Fyysinen kunto oli heikentynyt. Elämä oli ollut sosiaalista tanssin myötä, mutta jalat ei enää tanssiin taipuneet eikä happi riittäny.t  Sisältö elämältä hävinnyt. Muutama viikko rimpsuessu tapaamisen jälkeen isäntä kuoli. Nyt emännän kanssa muistellaan ja katse on tulevaisuudessa.

1 kommentti: